VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Unirea ar putea să aducă Republica Moldova mai repede în UE? Răspunsul lui Nicu Popescu

”Suntem uniți cu România în efortul nostru comun de aderare la Uniunea Europeană”. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei ministrul a fost întrebat de Jurnalista Valentina Ursu dacă Unirea cu România ar putea să aducă R. Moldova mai repede în UE.

Noi suntem uniți cu România în condamnarea războiului, în lucrul nostru comun cu România pentru a asigura pacea și calmul în Republica Moldova, suntem uniți cu România în efortul nostru comun de aderare la Uniunea Europeană, suntem uniți cu România în lucrul constant al serviciilor diplomatice pentru a aduce Moldova în Uniunea Europeană, iată acesta este răspunsul, noi facem acest lucru împreună cu prietenii, partenerii și frații noștri din România”, a răspuns Nicu Popescu.

Totodată, ministrul a subliniat că R. Moldova își dorește parteneriate mai puternice cu țările care ne ajută în parcursul nostru european.

Noi ne dorim parteneriate mai puternice cu acele țări și organizații care ne ajută în parcursul nostru european și ne ajută în păstrarea securității în Republica Moldova, inclusiv cu NATO. NATO are capacități de menținere și o experiență de menținere a păcii în întreaga Europă, în Balcani, are capacități și o istorie foarte bună de ajutare a statelor să își consolideze securitatea. Iată prin prisma acestui fapt avem un parteneriat foarte bun cu România, cu Statele Unite, cu Marea Britanie, cu NATO, cu foarte multe țări și organizații, inclusiv NATO”, a mai menționat ministrul.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.