VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

În decembrie, Energocom a vândut către Moldovagaz 96 de mln m3 de gaz. Pentru ce vor fi cheltuiți banii

În luna decembrie, SA Energocom a vândut către Moldova Gaz aproximativ 96 de milioane metri cubi de gaze, cu prețul de 1.094,44 dolari SUA/1.000 m3 fără TVA. Directorul interimar al Energocom, Victor Bînzari, a declarat că banii obținuți din vânzare vor fi folosiți pentru achiziționare pe burse a gazelor naturale pentru suplinirea stocurilor. 

„Intenționam ca banii transferați de Moldova Gaz să-i folosim la procurarea pe bursă a altor cantități de gaze, pentru a prinde oportunitatea unor prețuri scăzute și a suplini stocurilor consumate”, a declarat Victor Bînzari, directorul interimar al SA Energocom.

Conform dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, SA Energocom a fost împuternicită să vândă către Moldovagaz din gazele stocate în rezervele strategice.

Potrivit Energocom, volumele facturate și prețul pentru luna decembrie sunt puțin mai mici decât cele pronosticate inițial, datorită vremii mai calde decât de obicei. De asemenea, în a doua parte a lunii decembrie prețurile de achiziție au fost în descreștere, iar în final au dus la un preț mediu mai scăzut.

Amintim că SA Energocom procură gaze din luna mai, din surse bugetare, resurse financiare proprii ale companiei, iar în ultimul timp - din contul creditului BERD.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.