VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Una din cele trei persoane reținute vineri în dosarul finanțării ilegale a Partidului Politic „ȘOR”, eliberată, iar alte două au plasate în arest preventiv în Penitenciarul nr.13

Una din cele trei persoane reținute vineri, 2 septembrie, de către procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în dosarul finanțării ilegale a Partidului Politic „ȘOR” a fost eliberată, iar alte două au plasate în arest preventiv pentru 20 de zile în Penitenciarul nr.13. Informația a fost confirmată pentru Vocea Basarabiei de către procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale (PG).

O persoană a fost eliberată vineri de procuror. În privința la celelalte doua persoane duminică, 4 septembrie, Judecatoria Chișinău, sediul Ciocana a emis mandate de arestare preventivă, pe un termen de 20 zile, cu executare în Penitenciarul nr.13”, a declarat procurora Mariana Cherpec.

În urma perchezițiilor efectuate vineri, 2 septembrie, în dosarul finanțării ilegale a Partidului Politic „ȘOR” trei persoane au fost reținute pentru 72 de ore, fiind bănuite de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.

Pe 12 august, contabila Partidului Politic „ȘOR”, Olga Romanova, una din cele șapte persoane, care pe 16 iulie au părăsit teritoriul R. Moldova pentru a se eschiva de la urmărirea penală în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”, a fost reținută de CNA pentru 72 de ore, fiind bănuita de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.

Ulterior, pe 13 august, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au emis sâmbătă, 13 august, mandat de arest pentru 30 de zile, cu executare în Penitenciarul nr.13, pe numele contabilei partidului „ȘOR”, Olga Romanova, bănuita de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.

Pe 10 august, a expirat termenul prevăzut de lege în care la sediul organului de urmărire penală urma să se prezinte un reprezentant legal desemnat de PP „Șor” pentru recunoașterea partidului în calitate de bănuit în săvârșirea finanțării ilegale. În legătură cu neîndeplinirea acestor cerințe legale, la aceeași dată, Procuratura Anticorupție a înaintat demers judecătorului de instrucție pentru desemnarea unui reprezentant legal din rândul persoanelor care gestionează PP „ȘOR”.

În iulie curent, vicepreședinta Partidului Politic „ȘOR”, deputata Marina Tauber, rămasă fără imunitate parlamentară, a fost reținută pentru 72 de ore, după ce ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții în biroul de la Parlament al parlamentarei.

Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat”, a rămas fără imunitate parlamentară, pe 21 iulie, după ce Parlamentul a aprobat cele două cereri ale procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.