VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Trei persoane, reținute pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de procurori în dosarul finanțării ilegale a Partidului Politic „ȘOR”. Detalii de la PA

Trei persoane au fost reținute pentru 72 de ore în urma a patru percheziții efectuate vineri, 2 septembrie, de către procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție în dosarul finanțării ilegale a Partidului Politic „ȘOR”.

Potrivit PA, au fost efectuate patru percheziții, inclusiv la un președinte al unei organizații teritoriale raionale a partidului. În urma perchezițiilor, trei persoane au fost reținute pentru 72 de ore, fiind bănuite de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat, infracțiuni prevăzute la art. 181/2 alin. (1) și alin. (5) din Codul penal.

Totodată, procurorii au înaintat demers privind prelungirea termenului măsurii preventive „arestarea preventivă” în privința vicepreședintei Partidului Politic „ȘOR”, deputata Marina Tauber cu încă 30 zile, data ședinței de examinare a demersului urmând să fie fixată de instanța de judecată.

La 1 septembrie 2022, ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit a PP „Șor” a fost adusă la cunoștința reprezentantului său legal, care a fost desemnat de judecătorul de instrucție. Persoanei juridice la fel, fiindu-i incriminată comiterea infracțiunilor prevăzute la art. 181/2 alin. (1) și alin. (5) din Codul penal. Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală pe caz, procurorii vor informa ulterior, în măsura în care prezentarea unor date din dosar nu va periclita buna desfășurare a investigațiilor penale. În acest context, ținem să asigurăm că, investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanelor urmărite penal, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal”, menționează responsabilii din cadrul PA.

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) au descins vineri, 2 septembrie, cu percheziții în dosarul finanțării ilegale a Partidului Politic „ȘOR”.

„Guvernarea PAS a decis să aplice din nou forța și să utilizeze pe larg pârghiile administrative, pentru a pune presiune pe opoziție. Astăzi, în ziua în care Partidul „ȘOR” a anunțat despre organizarea unei noi acțiuni de protest la Președinție, Maia Sandu și-a trimis procurorii la organizațiile noastre teritoriale, sub pretextul desfășurării unor noi percheziții, deși scopul real al acestor acțiuni este de a intimida activiștii și de a-i șantaja”, asta spun reprezentanții Partidului Politic „ȘOR” după ce procurorii anticorupție au descins cu percheziții în dosarul finanțării ilegale a formațiunii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.