VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: Nu are Lavrov pentru ce să-i protejeze (pe ruși). Noi nu ne amestecăm la ruși în ce limbă să vorbească

Vox realizat de Mihaela Cîrnov

Vocea Basarabiei a căutat să afle de la oamenii întâlniți la întâmplare pe străzile din Chișinău cum cred ei că poate fi soluționată problema transnistreană și ce părere au despre afirmația demnitarului rus.

VB: Cum credeți că poate fi soluționată problema transnistreană?

— Problema cu regiunea transnistreană va fi soluționată doar atunci când oamenii o să înțeleagă necesitatea să comunice între ei.

VB: Ce credeți despre afirmația ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov care a spus că Rusia va proteja vorbitorii de limbă rusă din regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia?

— Nu vedem niciun pericol. Pentru ce să fim apărați? Există toleranță, unire. Nimeni nu mă ofensează. Unde pot vorbesc limba română, doar că nu o vorbesc literar.

— Nu are Lavrov pentru ce să-i protejeze [pe ruși]. Noi nu ne amestecăm la ruși în ce limbă să vorbească. Eu ca și cetățean mă gândesc. Noi când ne ducem în Rusia, vorbim limba rusă. Așa și la noi trebuie să se vorbească în limba de stat.

— Mă deranjează destul de tare, pentru că sunt obligată să vorbesc cu semeni de vârsta mea, care avem aceleași drepturi și oportunități la limbă, la carte și la internet. Ei din simplu motiv că nu vor, nu vorbesc în limba română, vorbesc în limba rusă, căci este limba lor maternă. Ar trebui și ei un pic să ne respecte cum îi respectăm noi pe ei

Autor

  • Mihaela Cîrnov

    Autoarea Matinalului Cotidian, dar și moderatoarea emisiunii Te salută Vocea Basarabiei, alături de Andrei Porubin. Licența și masteratul în jurnalism le-a efectuat la USEM. Deține premiul Jurnalista anului la Gala Tinerilor Supereroi, 2017. Se numără printre finaliștii Burselor Europene pentru Jurnaliști, ediția din 2021. A activat în calitate de prezentatoare și realizatoare de emisiuni la Moldova 1 și reporteră la știripozitive.eu. A lucrat la Radio Europa Liberă timp de 5 ani, fiind și bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.