VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia avertizează că nu va mai exporta petrol în țările ce vor impune un plafon de preț pentru petrolul rusesc

Rusia avertizează că nu va mai exporta petrol în țările ce vor impune un plafon de preț pentru petrolul rusesc, în contextul în care țările G7 urmează să dezbată vineri, 3 septembrie, un asemenea plan, scrie Reuters.

„Companiile care impun un plafon de preț nu se vor mai număra printre beneficiarii petrolului rusesc. Pur și simplu nu vom coopera cu ei pe principii anti-piață. Un lucru este cert: o astfel de mișcare va duce la o semnificativă destabilizare a pieței petrolului”,a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, confirmând comentariile făcute joi de viceprim-ministrul rus Alexander Novak.

Piețele de energie sunt la un nivel maxim. Acest lucru se regăsește în principal în Europa, unde măsurile anti-Rusia au dus la o situația care implică importurile de petrol din SUA, la prețuri foarte mari, nejustificate. Companiile americane devin din ce în ce mai bogate, iar contribuabilii europeni devin din ce în ce mai săraci”, a mai transmis oficialul rus.

În acest context, Reuters scrie că miniștrii de Finanțe ai țărilor G7 dezbat vineri un plan de plafonare a prețurilor pentru petrolul rusesc achiziționat, cu scopul de a reduce veniturile obținute de Moscova. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis astăzi, de asemenea, că a sosit timpul ca UE să ia în considerare un plafon similar de preț și pentru gazele rusești. 

Liderii occidentali au fost de acord în luna iunie să exploreze un astfel de plan, care să limiteze sumele pe care rafinăriile și comercianții le plătesc pentru țițeiul rusesc. UE a importat anul trecut 2,2 milioane de barili de țiței pe zi, 1,2 milioane de barili pe zi de produse rafinate și 0,5 milioane de barili pe zi de motorină, Germania, Polonia și Olanda fiind cei mai mari cumpărători europeni. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.