VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Liz Truss va fi noua prim-ministră a Marii Britanii. Truss a fost aleasă în fruntea Partidului Conservator și va fi învestită în funcția de prim-ministră

Liz Truss va fi noua prim-ministră a Marii Britanii. Actuală ministră de externe în Cabinetul Jonhson, Truss a fost aleasă în fruntea Partidului Conservator și mâine va fi învestită în funcția de prim-ministră, scrie CNN.

Liz Truss este ministră de externe în Cabinetul Johnson. Aceasta a câștigat cursa internă din Partidul Conservator. Liz Truss și Rishi Sunak, ministrul de finanțe, erau ultimii doi candidați rămași în cursa pentru conducerea partidului și șefia guvernului britanic.

Mâine, actual premierul Johnson va merge la Castelul Balmoral din Scoția, unde se află Regina Elisabeta a II-a, și își va înainta demisia. Ulterior, Liz Truss va fi invitată de Regina Elisabeta a II-a să formeze noul executiv.

Truss va deveni al patrulea prim-ministru al conservatorilor după alegerile din 2015. În această perioadă, țara a trecut prin mai multe crize, iar acum se confruntă cu ceea ce se prognozează a fi o recesiune lungă declanșată de inflația mare, care a atins 10,1% în iulie.

Ministră de externe sub conducerea lui Boris Johnson, Truss, în vârstă de 47 de ani, a promis că va acționa rapid pentru a aborda criza costului vieții din Marea Britanie. Liz Truss a declarat duminică, înainte de anunțarea reziltatelor, a anunțat că va lua măsuri imediate pentru a combate creșterea puternică a facturilor la energie și a deficitului de furnizare a energiei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.