VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Câți elevi din Capitală au beneficiat de ajutorul material de 700 de lei din partea Primăriei

Ajutorul material de 700 de lei, acordat de municipalitate pentru susținerea copiilor din familiile defavorizate din capitală, a fost transferat către prestatorul de servicii de plată Î.S. „Poșta Moldovei”, la data de 2 septembrie.

Astfel, în cadrul primei etape au beneficiat de ajutorul enunțat 6.423 de copii, din bugetul municipal în acest scop fiind alocate 4,5 milioane lei.

Iar în etapa a doua, pe parcursul lunii septembrie, urmează să fie completate și aprobate listele beneficiarilor din clasele a I-a, a V-a și a X-a (noi formate).

E de menționat că anual, în perioada lunilor aprilie – mai (tranşa întâi), la instituția de învățământ sunt depuse dosarele pentru susținerea financiară de către Primăria Chișinău a elevilor din clasele a II – IX și a XI – XII.

Beneficiarii ajutorului material unic pentru pregătirea de școală sunt: familiile fără venituri sau cu venituri mici; familiile cu mulți copii; familiile monoparentale; familiile în care unul din părinți are grad de dizabilitate și familiile în care a fost instituită tutelă/curatelă (cu părinți decedați, lipsiți de drepturile părintești, inapți de muncă).

Ajutorul material este eliberat de către prestatorul de servicii de plată, titularului sau mandatarului, împuternicit în modul corespunzător, la prezentarea buletinului de identitate a acestuia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.