VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANRE a retras statutul de producător eligibil pentru 11 furnizori de energie electrică

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a retras statutul de producător eligibil pentru 11 producători de energie electrică din motivul nedepunerii garanțiilor de bună execuție.

Potrivit ANRE, conform prevederilor actelor normative în vigoare, producătorii urmau să depună garanția de bună execuție a contractului în termen de 15 zile lucrătoare din momentul publicării anunțului în acest sens, iar termenul scadent a expirat la data de 29 august 2022.

”Prin urmare, în temeiul prevederilor din pct. 33 din Regulamentul privind confirmarea statutului de producător eligibil, neprezentarea dovezii depunerii garanției de bună execuție a contractului în termenul indicat constituie temei pentru retragerea statutului de producător eligibil și transferarea garanției pentru participare la bugetul de stat. Astfel, la bugetul de stat urmează să fie transferată suma de 254.944 lei.

Capacitățile care au devenit disponibile în rezultatul retragerii statutului de producător eligibil și anume 5,45 MW (la sol) și 2,23 MW (pe clădiri) vor fi alocate analizând cererile înregistrate la ANRE în baza principiului „primul venit – primul servit”, care se află în proces de examinare”, subliniază instituția.

Totodată, ANRE anunță că în prezent sunt examinate 25 de solicitări (22 cereri pentru instalații la sol și 3 pe clădiri) de a obține statutul de producător eligibil cu o capacitate totală de 19,03 MW (dintre care 18,18 MW la sol și 0,85 MW pe clădiri).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.