VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tragedia de la Aeroport: Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, dă MAI-ul în judecată

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, nu este de acord cu mustrarea aspră care i-a fost aplicată, în urma anchetei privind  incidentul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Astfel, Vasiloi a contestat vineri, 22 septembrie, decizia în privința sa.

Conform surselor Anticoruptie.md, dosarul a fost deja repartizat.

Anticoruptie.md l-a contactat pe Rosian Vasiloi pentru a obține mai multe informații despre pretențiile înaintate MAI, însă acesta nu a reacționat la solicitare. Între timp, pe site-ul instanțelor de judecată, la ora 11.35, a fost plasat un anunț privind crearea dosarului Rosian Vasiloi vs. Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova – Acţiuni privind controlul legalităţii actelor administrative ale ministerelor.

Amintim că șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost recunoscut în calitate de bănuit în dosarul deschis de Procuratură privind evenimentele tragice ce au avut loc la data de 30 iunie 2023 la Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit șefului IGPF procurorul nu a considerat necesară suspendarea sa provizorie din funcție, însă Vasiloi a anunțat că va solicita acordarea unui concediu neplătit pentru o perioadă de peste 30 de zile.

La data de 30 iunie, la Aeroportul Chişinău, în urma unui atac al unui cetăţean din Tadjikistan care a primit interdicție să intre în Republica Moldova, și-au pierdut viața două persoane – un poliţist de frontieră, de la care ucigașul a luat arma, şi un agent de pază. A fost nevoie de intervenţia forțelor speciale, iar în schimbul de focuri atacatorul a fost rănit şi a murit, după câteva zile, la spital.

În urma acestei tragedii a fost convocat Comitetul de Securitate Aeronautică și s-a format un grup de lucru cu experţi în securitate. Ana Revenco, ministrul de Interne de atunci, și-a dat demisia la scurt după producerea acestui caz, iar societatea civilă și conducerea mai multor partide politice au cerut șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, să fie demis și el.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.