VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Expert de la București: Reintegrarea pașnică a Moldovei poate fi sprijinită de către partenerii occidentali

Reuniunea celor peste 30 de miniștri de externe în marja Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, care se va desfășura la Chișinău în luna octombrie, ar fi o ocazie bună ca autoritățile de la Chișinău să solicite mai multă susținere pentru soluționare politică și pașnică a conflictului transnistrean. De această părere este expertul de la București, Mihai Isac.

„Recentele evenimente din Nagorno-Karabah au arătat faptul că aceste regiuni reprezintă un punct permanent de tensiune folosite de către Federația Rusă pentru a controla aceste regiuni. Reintegrarea pașnică a Republicii Moldova poate fi sprijinită de către partenerii occidentali inclusiv prin acordarea unor sume de bani pentru reconstrucția acelei părți din țară și pentru crearea de noi oportunități economice”, a declarat Mihai Isac în cadrul emisiunii „Zi de Zi” de la Radio Moldova, scrie IPN.

În opinia sa, sprijinul partenerilor occidentali crește constant, se menține și este nevoie ca autoritățile de la Chișinău să solicite în mod direct sprijin, atât la nivel general, cât și la nivel punctual.

Reprezentanți din peste 30 de țări și organizații internaționale vor participa la reuniunea a 4-a a Platformei de sprijin al Republicii Moldova, care va avea loc pe 17 octombrie la Chișinău. În cadrul evenimentului urmează să fie analizate necesitățile de sprijin pentru Moldova, dar și crearea a două fonduri – unul pentru dezvoltarea infrastructurii și al doilea se referă la independența energetică.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.