VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful IGPF, Rosian Vasiloi, recunoscut în calitate de bănuit în dosarul privind atacul de la Aeroport

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost recunoscut în calitate de bănuit în dosarul deschis de Procuratură privind evenimentele tragice ce au avut loc la data de 30 iunie 2023 la Aeroportul Internațional Chișinău. Despre aceasta a anunțat șeful IGPF pe o rețea de socializare.

Astăzi, 18 septembrie 2023, am fost informat cu privire la ordonanța emisă la data de 15 septembrie 2023, de către Procurorul cu misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale, în care am fost recunoscut în calitate de bănuit cu privire la pretinsa comitere a infracțiunii de neglijență în serviciu, legată de evenimentele tragice ce au avut loc la data de 30 iunie 2023, în sala de sosiri din Aeroportul Internațional Chișinău”, a anunțat Vasiloi.

Potrivit șefului IGPF procurorul nu a considerat necesară suspendarea sa provizorie din funcție.

„Cu toate acestea, am considerat corect și în interesul transparenței să informez imediat Ministrul Afacerilor Interne despre atribuirea calității procesuale de bănuit în cadrul unei cauze penale. În calitate de conducător al instituției și având demnitatea de ofițer, cred cu tărie că este esențial să contribui ca organul de urmărire penală să colecteze toate probele și să efectueze urmărirea penală, pentru a clarifica toate circumstanțele cauzei penale și acuzațiile aduse. De aceea, în semn de respect față de instituția pe care o conduc și față de cetățenii Republicii Moldova, voi prezenta un raport și voi solicita acordarea unui concediu neplătit pentru o perioadă de peste 30 de zile”, a mai scris Vasiloi.

În postare, Rosian Vasiloi a transmis din nou condoleanțele mele sincere familiilor victimelor tragicului incident din Aeroportul Internațional Chișinău.

Asigur cetățenii că, indiferent de circumstanțe, securitatea și integritatea frontierelor noastre rămân prioritare.Unicul interes pe care l-am avut și îl voi avea în continuare – este serviciul Patriei și a cetățeanului”, a conchis Vasiloi.

Amintim că la data de 30 iunie, la Aeroportul Chişinău, în urma unui atac al unui cetăţean din Tadjikistan care a primit interdicție să intre în Republica Moldova, și-au pierdut viața două persoane – un poliţist de frontieră, de la care ucigașul a luat arma, şi un agent de pază. A fost nevoie de intervenţia forțelor speciale, iar în schimbul de focuri atacatorul a fost rănit şi a murit, după câteva zile, la spital.

În urma acestei tragedii a fost convocat Comitetul de Securitate Aeronautică și s-a format un grup de lucru cu experţi în securitate. Ana Revenco, ministrul de Interne de atunci, și-a dat demisia la scurt după producerea acestui caz, iar societatea civilă și conducerea mai multor partide politice au cerut șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, să fie demis și el.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.