VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tauber a depus un denunț la Procuratura din Bălți: Autoritățile electorale au devenit complici la fărădelegile puterii

Deputata Marina Tauber, vizată în două cauze penale, anunță că a depus „un denunț penal împotriva abuzuri comise de Consiliul electoral al circumscripției electorale din municipiul Bălți nr. 2, condus de președinta Svetlana Colesnic”. Denunțul a fost înregistrat la Procuratura municipiului Bălți și la Direcția Nord a CNA.

Potrivit deputatei, autoritățile electorale „au încălcat grav prevederile legii penale atunci când au refuzat s-o înregistreze ca candidat independent la funcția de primar al municipiului Bălți.

Svetlana Colesnic și complicii ei din CEC au emis un act unilateral, fără a convoca ședința organului electoral, sfidând grav atribuțiile prevăzute de lege. Președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale din municipiul Bălți nr. 2 a executat indicații ilegale din partea CEC, și a dat dovadă de un comportament agresiv, bazat pe ură din considerente politice. Prin refuzul de a elibera liste de subscripție, în vederea înregistrării în calitate de candidat independent la funcția de primar al municipiului Bălți, autorități electorale au devenit complici la fărădelegile puterii în domeniul limitării abuzive a dreptului constituțional de a fi ales, garantat de Constituție și CEDO”, a anunțat Tauber.

Totodată, Tauber anunță acțiunile membrilor Consiliului electoral de circumscripție Bălți vor fi contestate în instanțele naționale și internaționale.

Reamintim că la data de 20 septembrie deputata Marina Tauber a anunțat că va candida independent pentru Primăria Bălți, ulterior aceasta a anunțat că nu a fost admisă în cursa electorală.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.