VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Spînu, despre furnizarea energiei electrice în septembrie: Au fost semnate trei contracte. Tariful rămâne neschimbat

Societatea pe acțiuni Energocom a semnat trei contracte de furnizare a energiei electrice în luna septembrie. Despre aceasta anunță pe o rețea de socializare ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Potrivit lui Spînu, prețul mediu ponderat pentru luna august este de 66,23 USD/MWh.

”Referitor la livrările de energie electrică pentru luna septembrie, Energocom a semnat următoarele contracte de furnizare a energiei electrice:

  • Pentru 67% a fost semnat contract cu MGRES la preţul de 59,9 USD/MWh, pentru luna septembrie.
  • Pentru 30% din achiziție a fost încheiat un contract cu compania Energoatom, la prețul de 77 USD/MWh;
  • Pentru 3% din achiziție (balansarea consumului de vârf) a fost încheiat un contract cu Ukrhydroenergo, la prețul de 100 USD/MWh;

Important, tariful la energie electrică pentru cetățeni și economie rămâne neschimbat”, a mai menționat Spînu.

Menționăm că achiziția de curent electric este negociată lunar de către Energocom, companie controlată de stat. Motivul este situația dificilă din regiune care nu permite încheierea contractelor pe termen lung cu furnizorii.

în prezent, Republica Moldova achiziționează 70% din necesarul de curent de la Centrala de la Cuciurgan, iar 30% din Ucraina.

Citește și: Energocom va negocia direct cu furnizorii livrarea energiei electrice

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.