VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Energocom va negocia direct cu furnizorii livrarea energiei electrice

Termenul de achiziție a energiei electrice de către Societatea pe Acțiuni „Energocom” a fost prelungit pentru perioada septembrie – octombrie 2022.

O decizie în acest sens a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

Astfel, furnizorii vor încheia cu SA „Energocom”, în baza negocierilor directe, contracte bilaterale pentru asigurarea cantităților de energie electrică necesară, iar în cazul modificării tarifelor, vor fi semnate acorduri adiționale.

Menționăm că achiziția de curent electric este negociată lunar de către Energocom, companie controlată de stat. Motivul este situația dificilă din regiune care nu permite încheierea contractelor pe termen lung cu furnizorii.

în prezent, Republica Moldova achiziționează 70% din necesarul de curent de la Centrala de la Cuciurgan, iar 30% din Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.