VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grecia: Opoziția cere demisia premierului, după ce acesta s-ar fi folosit de serviciile secrete pentru a spiona telefonul unui lider politic

Dezbateri aprinse în Parlamentul Greciei. Opoziția i-a cerut demisia premierului și alegeri anticipate. Totul vine pe fondul scandalul interceptărilor ilegale, în care prim-ministrul grec este acuzat că s-a folosit de serviciile secrete pentru a spiona telefonul unui lider din opoziție.

Kyriakos Mitsotakis, premierul elen, a spus în fața Parlamentului că nu va demisiona și că următoarele alegeri vor avea loc doar când mandatul guvernului pe care-l conduce va ajunge la final.

Demisia a fost cerută chiar de un fost lider al guvernului de la Atena. Alexis Tsipras, care a cerut și anticipate.

Dezbaterile aprinse din Parlament au fost declanșate de scandalul unor interceptări ilegale.

Liderul celui de-al treilea partid parlamentar din Grecia a acuzat serviciile secrete elene că i-au spionat telefonul cu un software ilegal denumit Predator.

Același lider a acuzat serviciile că au acționat la comanda premierului Kyriakos Mitsotakis, care chiar a recunoscut supravegherea, dar a negat folosirea programului de spionaj ilegal și a spus doar că supravegherea s-a produs dintr-o eroare.

Dezvăluirile au dus la demisia șefului Serviciului Național de Informații, dar și a trei apropiați ai premierului, printre care și un consilier.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.