VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În luna iulie aproximativ 153 de mii de persoane au beneficiat de medicamente și dispozitive medicale compensate

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a efectuat transferul pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate, eliberate în luna iulie, în valoare de circa 57 de milioane de lei, în contul farmaciilor contractate.

În structura cheltuielilor pentru medicamentele compensate, cei mai mulți bani (circa 32 de milioane de lei) au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele (în jur de 10 milioane de lei) și preparatele compensate în cazul maladiilor respiratorii (peste 1,6 milioane de lei).

Pentru dispozitive medicale compensate în premieră din fondurile de asigurare medicală obligatorie din 1 iulie, și anume: teste și lanțete pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge, pungi colectoare pentru stome intestinale, Compania a transferat peste 400 de mii de lei. De aceste dispozitive medicale au beneficiat luna trecută mai mult de 750 de persoane.

Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul ţării.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.