VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Situația de la centrala nucleară din Zaporojie este gravă, avertizează Agenția pentru Energie Atomică

Situația este gravă la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, a avertizat Rafael Mariano Grossi, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică într-o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.

Acesta a cerut de urgență ca o misiune de experți să aibă acces acolo, după ce complexul centralei a fost din nou bombardat ieri, scrie digi24.

Kievul și Moscova continuă să se acuze reciproc de bombardamentele care pun pe toată lumea în pericol.

Ucraina spune că Rusia a transformat locul într-o bază militară, lansând atacuri de acolo știind că forțele ucrainene nu pot să riposteze. Moscova neagă acuzațiile.

Președintele ucrainean a acuzat recent armata rusă că a creat o altă situaţie extrem de riscantă pentru toată Europa, lovind de două ori centrala nucleară din Zaporojie și a spus că Rusia trebuie să poarte responsabilitatea pentru „actul de teroare”.

Anterior, secretarul general al ONU, António Guterres, a cerut să i se acorde acces la Centrala Zaporojie, șefului Agenției Internaționale pentru Energie Atomică „pentru a oferi suport tehnic pentru securitatea nucleară”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.