VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciile secrete britanice: Capacitatea aeriană a flotei ruse a Mării Negre, serios afectată în urma atacului asupra bazei aeriene din Crimeea

Serviciile secrete britanice menționează în cea mai recentă analiză a războiului din Ucraina, publicată vineri, 12 august, că avioanele distruse în atacul de marți asupra bazei aeriene din Crimeea aparțineau flotei ruse a Mării Negre. Cel puțin opt astfel de aparate au fost distruse în atacul în urma căruia capacitatea aeriană a flotei militare ruse din regiune a fost „serios afectată”.

Conform analizei, cel puțin cinci avioane de vânătoare-bombardament SU-24 Fencer și trei avioane multirol Su-30 Flanker au fost aproape sigur distruse ori serios avariate în urma exploziilor.

Cel puțin 12 explozii puternice s-au produs marți la baza militară aeriană rusă Saki din peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014. Ucraina nu și-a asumat în mod oficial și public responsabilitatea pentru exploziile produse. Un oficial ucrainean a declarat, sub anonimat, că baza a fost ținta unui atac realizat cu „un dispozitiv de fabricație exclusiv ucraineană”.

Imaginile, de la Planet Labs, cu sediul în SUA, arată suprafețe mari de pământ ars și deteriorarea pistei, alături de rămășițele carbonizate ale aeronavelor militare. Imaginile realizate de operatorul privat de sateliți, în jurul orei 8 dimineața pe 9 august – cu aproximativ patru ore înainte de atac – și în jurul orei 16:40 pe 10 august, arată că cel puțin opt avioane parcate afară au fost avariate sau distruse.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.