VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Siegfried Mureșan propune un set de măsuri pentru sprijinirea fermierilor din UE 

Deputatul european Siegfried Mureșan a propus în plenul Parlamentului European șapte măsuri pentru sprijinirea fermierilor în Europa. Oficialul a afirmat că „oamenii din Europa au încredere în calitatea hranei, în siguranța alimentelor, iar în centrul acestui succes este fermierul european.

„De aceea, avem obligația să ascultăm de fermierii din Europa. De aceea, avem datoria să-i sprijinim și să-i protejăm. Trebuie să modernizăm agricultura cu fermierii, nu împotriva lor”, a declarat Mureșan.

Cele 7 măsuri pentru fermieri propuse de Siegfried Mureșan:

  • Nicio decizie în sectorul agricol fără să ascultăm de fermieri;
  • Nicio măsură fără a cunoaște impactul acesteia, iar dacă măsura aduce orice povară suplimentară pentru fermieri, trebuie să fim pregătiți să oferim mai mult sprijin;
  • Reducerea birocrației pentru fermieri. Fermierii trebuie să aloce mai mult timp cultivând terenul decât completând formulare
  • Asigurarea calității și cantității producției alimentare în Europa. Trebuie să producem mai multă hrană în Europa, nu mai puțină;
  • Investiții în zona rurală, per ansamblu. Vrem școli bune, spitale bune. Suntem pregătiți să investim în digitalizare, în tranziția verde, dar și în infrastructura din zonele rurale;
  • Sprijin pe timp de criză. Dacă este o criză, trebuie să mobilizăm instrumentele europene pe care le avem, inclusiv rezervele de criză care oferă sprijin financiar;
  • Ajutăm Ucraina, ajutăm fermierii ucraineni ajutând, în același timp, și fermierii noștri. Absorbim atât cât putem în Europa și ajutăm Ucraina să exporte restul cantităților către celelalte piețe din lume, unde este nevoie.

Suntem pregătiți să lucrăm cu majoritatea din Parlamentul European pentru a implementa aceste lucruri pentru fermierii din Europa, susține Europarlamentarul.

În ultima perioadă, fermierii din mai multe țări europene, inclusiv România, Spania, Franța, Italia și Polonia au organizat acțiuni de protest masive. Aceștia solicită mai multă flexibilitate din partea Uniunii Europene, controale mai stricte asupra produselor importate din afara UE și mai mult ajutor din partea propriilor guverne.

Agricultorii din sudul R. Moldova de asemenea au ieșit astăzi la un protest pașnic. Aceștia se arată nemulțumiți de situația din sectorul agrar și susțin că nu au resurse pentru lucrările de primăvară.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.