VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va primi un grant suplimentar de 1,3 milioane de euro pentru managementul traficului aerian

Republica Moldova va beneficia în continuare de Fondul de solidaritate voluntară privind managementul traficului aerian european. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru negocierea și semnarea extinderii duratei Acordului dintre țara noastră și Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene (EUROCONTROL).

Respectiv, în anul 2024, Republica Moldova va beneficia suplimentar de un grant de 1,3 milioane de euro pentru finanțarea costurilor legate de managementul traficului aerian.

Banii sunt destinați pentru costurile de personal, costurile asociate formării profesionale sau oricare alte costuri legate de pregătirea operațională pentru reluarea traficului aerian.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care, din cauza războiului din Ucraina, Î.S. „MoldATSA” are nevoie de mijloace financiare suplimentare pentru a-și realiza activitatea în conformitate cu standardele Organizației Internaționale Civile și EUROCONTROL.

De menționat că Acordul multilateral dintre Republica Moldova și Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene referitor la implementarea Fondului de solidaritate voluntară privind managementul traficului aerian european a fost semnat în anul 2023.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.