VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agricultorii din Cahul ies la protest: Nu au resurse pentru lucrările de primăvară

Agricultorii din raionul Cahul vor ieși mâine, 7 februarie, la un protest pașnic. Despre aceasta informează Asociația „Forța Fermierilor”.

Potrivit sursei citate, fermierii vor ieși cu tehnica agricolă în stradă începând cu ora 10:00.

„Fermierii sunt disperați și decapitalizați și nu au resurse minime pentru lucrările de primăvară. Producătorii agricoli din sudul țării ne-au informat că tehnica agricolă cel mai probabil va fi concentrată în două puncte: 1. Intersecția Centurii Cahul- Oancea, municipiul Cahul și 2. Traseu Cantemir – Cahul, între satele Tretești și Roșu. Posibil vor fi organizate marșuri cu tehnica”, anunță Forța Fermierilor.

Amintim că la începutul lunii decembrie 2023, fermieri din toate raioanele țării au protestat în Capitală. Aceștia cereau Guvernului instituirea unui moratoriu până la 31 octombrie 2024, la calcularea penalităților, la executarea silită a obligațiunilor și demararea procedurilor de insolvență pentru producătorii de cereale și oleaginoase.

Atunci, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat că moratoriul la calcularea penalităților de către bănci și la executarea silită, propus de către agricultori, nu poate fi aplicat sub nicio formă. Vladimir Bolea a precizat că autoritățile vor încerca alte căi legale pentru a-i sprijini pe fermierii ajunși în impas.

Subliniem că, comisia pentru analiza problemelor invocate de către fermieri a pus la dispoziția creditorilor informații despre 121 de agenți economici care au probleme de plată. Totodată, Ministerul Agriculturii a anunțat că trei bănci și un furnizor de inputuri s-au arătat dispuși să vină cu soluții ce se referă la modificarea condițiilor inițiale de plată „pentru a face ratele mai ușor de gestionat pentru agricultori”.

 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.