VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Trei bănci sunt gata să modifice condițiile de achitare a creditelor de către fermieri

Trei bănci și un furnizor de inputuri au prezentat primele soluții ce se referă la modificarea condițiilor inițiale de plată „pentru a face ratele mai ușor de gestionat pentru agricultori”. Este anunțul Ministerului Agriculturii, care susține că vineri, 12 ianuarie, va avea loc o nouă ședință a Comisiei pentru analiza problemelor evocate de către fermierii care se confruntă cu probleme în achitarea împrumuturilor.

„Conform deciziei Comisiei pentru analiza problemelor invocate de către fermieri, s-a pus la dispoziția creditorilor informații despre 121 de agenți economici (potrivit datelor prezentate de asociații) care au probleme în realizarea obligațiunilor de plată conform contractelor cu instituțiile bancare, non-bancare și diverși furnizori. Menționăm că, Comisia nu poate interveni direct în relațiile comerciale dintre doi agenți economici, însă sunt depuse eforturi ca prin colaborare să găsim soluții adaptate la profilul și nevoile fiecărui agricultor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

La următoarea ședință a comisiei speciale, creditorii vor veni cu rapoarte preliminare, după care vor fi făcute declarații pentru presă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.