VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Crește numărul cazurilor de viroze în Capitală. Două spitale pentru copii, arhipline

În municipiul Chișinău se atestă o creștere a numărului de infecții acute ale căilor respiratorii. Pe parcursul săptămânii trecute, s-au înregistrat cu peste o mie de cazuri mai mult, comparativ cu săptămâna precedentă. Despre aceasta a comunicat Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, la ședința operativă de la Primăria capitalei.

Potrivit lui Vladimir Bolocan, este înregistrată o creștere cu 30% a cazurilor de infecții respiratorii acute. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în rândul minorilor, iar acest fapt a dus la supraaglomerarea spitalelor municipale pentru copii.

De exemplu, Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii este la capacitate maximă. În timp ce instituția dispune de 100 de paturi, sunt internați 109 pacienți. Și angajații Spitalul clinic municipal de copii nr.1 lucrează la capacitate maximă. Instituția medicală dispune de 120 de paturi, dar sunt internați 150 de copii.

Vladimir Bolocan a îndemnat populația să dea dovadă de responsabilitate și să respecte măsurile de prevenire, mai ales în rândul copiilor.

”Atenționăm și rugăm cetățenii să fie precauți, în special, cu privire la infecțiile respiratorii întrucât afectează cel mai mult copii și virușii sunt foarte agresivi”, a spus Vladimir Bolocan.

Se recomandă păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate, respectarea regulilor de igienă, inclusiv igiena mâinilor, igiena respiratorie. La fel, este indicată aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.