VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul anunță, pentru 2024, controale la 36 de rezidenți ai Zonelor Economice Libere

În 2024, 36 de companii rezidente ale Zonelor Economice Libere din țară vor fi supuse controalelor din partea instituțiilor responsabile, cu excepția Serviciului Fiscal de Stat și a structurilor de urmărire penală.

Planul controalelor a fost aprobat azi de cabinetul de miniștri. Astfel, verificărilor vor fi supuși 36 rezidenți, care desfășoară activitatea în Zonele Economice Libere „Expo-Business-Chişinău”, „Bălți”, „Taraclia”, „Ungheni-Business”, „Tvardiţa” și „Valkaneș”. 

„Va fi stabilit planul controalelor comune, cu câte un plan distinct și consolidat, corespunzător unei zone economice libere. Planul cuprinde lista rezidenților și organele de control cu specificarea perioadei supunerii controlului și a gradului de risc stabilit în Metodologia controlului de stat asupra activității de întreprinzător în baza analizei riscurilor aferent domeniilor de competență a organului cu funcții de control”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Economice.

Ministerul dă asigurări că va asigura transparență în efectuarea verificărilor, care, potrivit Guvernului, nu prevăd cheltuieli suplimentare din bugetul de stat.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.