VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Serviciul Vamal raportează încasări la bugetul de stat de peste 446 de milioane de lei, în ultimele șase zile

Serviciul Vamal de Stat (SV) a emis un comunicat prin care anunță că, în perioada 9 - 15 ianuarie 2023, încasările SV la bugetul de stat se ridică la peste 446,4 milioane de lei. De la începutul anului curent, SV a colectat la bugetul de stat circa 816,2 milioane lei, fiind atestată o creștere de 18,3 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2022.

Potrivit SV, în perioada 9 – 15 ianuarie 2023, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 8,3 milioane lei, ceea ce reprezintă 1,9 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. 

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 8 483 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 69 599 de traversări.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 45 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 527 mii de lei. 

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.