VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul secret rus FSB acuză Ucraina de asasinarea fiicei politologului Aleksandr Dughin

Rusia acuză oficial Ucraina că ar fi planificat și executat atentatul de la Moscova, în care a murit sâmbătă noaptea Daria Dughina, fiica politologului Aleksandr Dughin, scrie The Guardian.

Potrivit unui comunicat al FSB, serviciul rus de informații ar fi identificat o ucraineancă ce ar fi venit, împreună cu fiica ei de 12 ani, în iulie, în Rusia, ar fi închiriat un apartament în imobilul în care locuia Daria Dughina și ar fi urmărit-o pe aceasta inclusiv la festivalul la care a fost înainte de explozia mașinii.

Foto: Reuters

FSB dă detalii despre pretinse autoturisme cu care ucraineanca ar fi circulat în Rusia, după atentat plecând în Estonia. Comunicatul spune că de planificarea și executarea atentatului s-ar fi ocupat serviciile secrete ucrainene, dar fără a oferi dovezi în acest sens.

Ținta ar fi fost Aleksandr Dughin, un politolog care susține recrearea unui imperiu eurasiatic și care l-a inspirat mult pe Vladimir Putin, fiind un apropiat al acestuia.

Ucraina a negat ferm implicarea în atac.

Daria Dughina, care era cunoscută şi sub numele de Platonova şi despre care presa de stat rusă scrie că avea 30 de ani, susţinea pe larg ideile tatălui ei şi a apărut la televiziunea de stat pentru a-şi anunţa sprijinul pentru acţiunile Rusiei în Ucraina. Într-o declaraţie de presă difuzată în martie, Ministerul de Finanţe al SUA a transmis că Dughina, redactor-şef al site-ului United World International – calificat de SUA drept „un mijloc de dezinformare” -, care sugerase că Ucraina „va pieri” dacă va fi primită în NATO, a fost pusă pe lista de sancţiuni a Statelor Unite. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.