VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovagaz a achitat datoria către Gazprom pentru luna iulie

Moldovagaz a achitat companiei ruse Gazprom datoria pentru furnizarea gazului în luna iulie.

Anunțul a fost făcut de directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, pe o rețea de socializare.

Totodată, Ceban anunță că a cerut gigantului rus o amânare de plată pentru luna august.

Reamintim că tariful la gaz s-a majorat din nou pe 4 august, la 23 de lei pentru un metru cub consumat. Decizia a intrat în vigoare pe 12 august.

Conform contractului cu Gazprom, Moldovagaz este obligată până în data de 20 a fiecărei luni să plătească gazul pentru luna anterioară, dar şi să achite un avans pentru luna în curs.

Pe durata contractului, de la 1 octombrie 2021 şi până acum, Gazprom a ameninţat de două ori că va suspenda livrările de gaze în caz de întârziere a plăţilor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.