VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mașina în care se afla fiica lui Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, a sărit în aer la Moscova

Mașina în care se afla Daria Dughina, fiica unui important aliat al lui Putin, Aleksandr Dughin, a explodat în mers, sâmbătă seara, la Moscova, în ceea ce apropiații Kremlinului numesc deja ca fiind un atentat cu mașină-capcană care îl viza, de fapt, pe tatăl ei, transmite Digi24.

Media apropiată Kremlinului susține că a fost vorba despre detonarea unei bombe artizanale și precizează că Aleksandr Dughin, „filosoful cunoscut pentru vederile sale antiucrainene” – nu era în mașină și este teafăr.

Pe rețelele sociale au început să circule imagini în care se vede mașina în flăcări, în timp ce Aleksandr Dughin sosește la fața locului și își pune mâinile în cap. Violonistul rus Petr Lundstrem susține că Daria se întorcea de la un festival și avea de gând să se întoarcă împreună cu tatăl ei, dar acesta a plecat cu o altă mașină.

Aleksandr Dughin, în vârstă de 60 de ani, este adesea numit ideologul lui Putin, „creierul lui Putin” sau „Rasputin”, din cauza relației sale apropiate cu liderul de la Kremlin. Mulți consideră că el este cel din spatele invaziei ruse din Ucraina. Deși nu are un rol oficial în guvern, se spune că ideologul naționalist îl influențează puternic pe Putin, în special în ceea ce privește propaganda.

Anterior Dughin se lăuda că ideile sale îl influențează pe Vladimir Putin. El ar fi cel care a dat un nou sens termenului de Novorossia (Noua Rusie), folosit de Putin pentru a justifica anexarea Crimeei în 2014.

Incidentul violent de sâmbătă seara are loc în contextul în care forțele rusești încearcă să-și intensifice ofensiva din sudul Ucrainei, dar se lovesc de tot mai multe probleme în Crimeea, unde ucrainenii încearcă să provoace diverse incidente și atacuri care să creeze o presiune psihologică asupra rușilor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.