VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucrainenii au organizat la Kiev, chiar înainte de Ziua Independenței, „parada” tancurilor rusești distruse

În Kiev de-a lungul străzii principale, folosită adesea pentru procesiuni militare, a fost organizată o „paradă” a tancurilor și blindatelor rusești distruse de trupele ucrainene în timpul războiului, relatează BBC.

Până sâmbătă, vehiculele fuseseră instalate în fața emblematicei Mănăstiri Sfântul Mihail, ca o amintire a agresiunii Rusiei. Multe dintre tancurile expuse acolo au fost distruse în primele săptămâni ale conflictului militar.

Acestea au fost mutate cu macarale și camioane în această dimineață pe strada Khreshchatyk, în vederea pregătirii pentru ziua independenței Ucrainei, pe 24 august.

Anul trecut, pe această arteră a avut loc un mare miting patriotic și o paradă militară, care s-au dorit a fi o demonstrație de forță.

Anul acesta, în schimb, se pare că parada va fi dedicată prezentării dovezilor care atestă succesul armatei ucrainene în distrugerea echipamentelor rusești.

Apariția vehiculelor blindate distruse a stârnit mult umor în rândul ucrainenilor, pe rețelele de socializare. Una dintre principalele glume care circulă este că rușii organizează în sfârșit o paradă militară la Kiev, chiar dacă aceasta nu este cea pe care probabil au planificat-o.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.