VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Interesul sporit al diasporei pentru alegeri impune revizuirea condițiilor de desfășurare a procedurii de vot în afara țării

La evenimentul ”Zilele Diasporei”, desfășurat în perioada 19 – 20 august 2022, au participat și reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) la un dialog cu cetățenii Republicii Moldova, stabiliți peste hotare.

Angelica Caraman, președinta CEC a vorbit despre propunerile de modificare a Codului electoral și a legislației conexe, care vin să soluționeze mai multe probleme privind organizarea secțiilor de votare de peste hotare, dar și despre aprobarea Conceptul sistemului „e-Votare”. Sistemul de vot prin internet are scopul de a oferi cetățenilor Republicii Moldova un instrument alternativ de vot, astfel încât procesul electoral să devină mai accesibil, incluziv, sigur și inovativ. Acesta este destinat tuturor cetățenilor Republicii Moldova, oriunde s-ar afla.

Pe durata evenimentului, a fost organizată și o expoziție a autorităților publice și a organizațiilor din diasporă, unde Comisia Electorală Centrală și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral au expus un stand informativ. Persoanele interesate au primit pliante, broșuri, postere privind activitatea instituțiilor, materiale de educație civică.

Tradițional, în a treia săptămână a lunii august, Cancelaria de stat și Biroul Relații cu Diaspora, în colaborare cu alte autorități publice, desfășoară la Chișinău Zilele Diasporei. Anul acesta evenimentul se desfășoară cu genericul Țară mică – inimă mare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.