VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul Vamal al Republicii Moldova este pregătit să demareze la frontieră controlul comun cu România

Serviciul Vamal al Republicii Moldova spune că este pregătit, din punct de vedere logistic, să demareze în scurt timp controlul cu o singură oprire pentru a fluidiza exportul și tranzitul de mărfuri la frontiera cu UE, în condițiile actuale de criză. În acest sens, urmează să fie implicate posturile mobile.

În prezent, coridoarele comerciale ale Republicii Moldova sunt suprasolicitate atât de transporturile sezoniere de produse agricole, cât și de fluxul de mărfuri în tranzit din și spre Ucraina.

În aceste circumstanțe fluidizarea fluxului de mărfuri la trecerea frontierei spre UE este vitală pentru susținerea exporturilor moldovenești, dar și pentru susținerea economiei la scara întregii regiuni.

Un pas important în fluidizarea fluxului de mărfuri realizat de guvernele Republicii Moldova și cel al României este controlul cu o singură oprire, care va accelera trecerea frontierei și astfel va fluidiza circulația mărfurilor.

Pentru buna desfășurare, această activitate implică deplasarea funcționarilor vamali în cadrul unor posturi mobile. USAID Moldova a oferit spațiile mobile de lucru necesare pentru desfășurarea controalelor cu o singură oprire.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.