VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

La Ungheni va începe construcția podului de frontieră R. Moldova – România

Astăzi a avut loc prima ședință de lucru comună dintre reprezentații instituțiilor publice de pe ambele maluri ale Prutului.

În cadrul discuțiilor a fost inițiată procedura de instituire a unei comisii mixte, formată din specialiști ai autorităților publice din Republica Moldova, cât și din specialiști desemnați de către instituțiile responsabile din România, care se va ocupa de implementarea Acordului, ce prevede proiectarea și construcția podului rutier, drumului aferent, precum și construcția și deschiderea punctului de trecere a frontierei de stat, conex podului.

De asemenea, un nou punct la frontieră va contribui la îmbunătățirea capacităților de procesare a mijloacelor de transport, care tranzitează Republica Moldova, la dezvoltarea rețelei căilor comerciale pentru traficul transfrontalier, creșterea fluidizării și siguranței traficului rutier, precum și la sporirea nivelului de securitate atât pe plan național, cât și regional.

La ședință au participat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Finanțelor, Serviciului Vamal, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Serviciului de Informații și Securitate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.