VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Două cargouri ce transportă cereale au părăsit portul Chiornomorsk

Anunțul a fost făcut, astăzi, de Ministerul turc al Apărării, care a menționat că numărul total de nave, care au plecat din porturile Ucrainei de la Marea Neagră sub un acord mediat de ONU, a ajuns la 27, transmite Reuters.

Centrul comun de coordonare, înființat pentru asigurarea trecerii în siguranță a navelor, a anunțat că vasele Zumrut Ana și MV Ocean S au primit autorizație să părăsească portul Chiornomorsk pe 20 august. Ele au fost încărcate cu 6.300 de tone de ulei de floarea soarelui și respectiv 25.000 de tone de grâu.

Autoritatea Portuară a Ucrainei a declarat sâmbătă că trei porturi au început să încarce alimente pe șapte nave, care ar urma să transporte 66.500 de tone de grâu, porumb și ulei de floarea soarelui către consumatori.

Exporturile de cereale din Ucraina au scăzut de când a început războiul, deoarece porturile de la Marea Neagră, o importantă rută de transport naval, au fost închise, ceea ce a dus la creșteri de prețuri și temeri privind penurii alimentare în Africa și în Orientul Mijlociu. La sfârșitul lunii iulie, trei porturi de la Marea Neagră au fost deblocate ca urmare a unui acord între Moscova și Kiev, mediat de ONU și de Turcia.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.