VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul Vamal anunță încasări de peste 813,2 milioane de lei într-o săptămână

Serviciul Vamal anunță că timp de o săptămână a încasat peste 813,2 milioane de lei.

Astfel, în perioada 15 – 21 august 2022 de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 18,8 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,3 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. 

Într-un comunicat remis presei, Serviciul Vamal subliniază că banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12.978 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 97.343 de traversări. 

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 70 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 345.000 de lei. 

Subliniem că de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 20,5 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 22,2 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.