VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Spînu: În septembrie am putea face primele achiziții de gaze naturale pentru a suplimenta stocurile pentru iarnă

Republica Moldova speră să înceapă, în septembrie, să facă primele achiziții de gaze naturale pentru suplimentarea stocurilor pentru iarnă, în contextul riscurilor de întrerupere sau limitare a livărilor de către Gazprom. În acest scop, va fi folosit creditul oferit de Banca Europenă pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a spus vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, într-un interviu pentru Agora.

 „Avem 24 de milioane de metri cubi, stoc de gaz, care ne-ar ajunge pe timp de iarnă pentru 3-5 zile, în funcție de perioadă și avem acel credit de 300 de milioane de euro cu ajutorul cărora vom face stocuri suplimentare de gaze. Cred că în septembrie am putea face deja primele achiziții. Asta ne-ar permite, în funcție de prețul de piață, să avem stocuri de până la o lună sau chiar mai mult”, a declarat Andrei Spînu.

Republica Moldova este dependentă total de gazul rusesc, alături de Bosnia și Herțegovina, precum și Macedonia. Primele diversificări ale surselor de gaze au fost făcute, în premieră, anul trecut, când Gazprom a limitat livrările.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a postat un video, vineri, 19 august unde a oferit mai multe detalii cu privire la Planul de pregătire pentru sezonul rece, care urmează să fie aprobat de Guvern.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.