VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful Moldovagaz, după avertizarea Gazpromului: Vom depune toate eforturile pentru a ne îndeplini obligațiile contractuale

Șeful Moldovagaz a venit cu o reacție după ce astăzi, compania rusă, Gazprom a avertizat că R. Moldova ar putea rămâne fără gaze naturale rusești începând cu 21 octombrie.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Vadim Ceban, a menționat că ”SA „Moldovagaz” va depune toate eforturile pentru a-și îndeplini obligațiile contractuale în luna octombrie față de gigantul rus „Gazprom”.

”În ceea ce privește mecanismul de rambursare a datoriilor istorice, aș dori să vă informez că coordonarea acestei probleme, din cauza unor circumstanțe obiective, este în afara competenței conducerii companiei. În ciuda absenței unui audit al acestei datorii, SA „Moldovagaz” este pregătită să ducă în viitorul apropiat negocieri cu principalii acționari ai întreprinderii și să prezinte propuneri specifice pentru soluționarea litigiilor.

În același timp, vreau să asigur consumatorii că întreprinderile de transport și distribuție a gazelor naturale ale grupului Moldovagaz sunt pregătite să lucreze în situație de urgență, în strictă conformitate cu legislația națională și deciziile autorităților centrale ale Republicii Moldova”, a subliniat Vadim Ceban.

Menționăm că astăzi, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că Gazprom încalcă contractul semnat și caută pretexte pentru a nu da gaz moldovenilor în prag de iarnă”.

Subliniem că compania Gazprom a avertizat, astăzi, că își rezervează dreptul să întrerupă livrarea gazelor naturale, dar și a contractului, dacă până în data de 20 octombrie compania Moldovagaz nu va achita plățile curente (în avans pentru luna octombrie), dar și pentru încălcarea contractului referitor la datoriile istorice.

Totodată, amintim că Moldovagaz a primit amânare până în 1 octombrie a perioadei când urma să fie efectuat auditul extern al datoriilor istorice, însă acesta deocamdată nu a fost realizat.

Gazprom oferă R. Modova în octombrie 5,7 milioane de metri cubi pe zi

Gazprom a confirmat volumul livrărilor de gaze către Moldova în octombrie la 5,7 milioane de metri cubi pe zi, dar a subliniat că în orice moment poate rezilia contractul din lipsa unui acord privind achitarea datoriilor istorice.

Citește și: Gazprom avertizează: În orice moment putem rezilia contractul cu R. Moldova

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.