VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gazprom avertizează: În orice moment putem rezilia contractul cu R. Moldova

Gazprom a confirmat volumul livrărilor de gaze către Moldova în octombrie la 5,7 milioane de metri cubi pe zi, dar a subliniat că în orice moment poate rezilia contractul din lipsa unui acord privind achitarea datoriilor istorice.

Într-o declarație, gigantul rus subliniază că ”partea moldovenească încalcă în mod regulat prevederile contractului privind termenele de plată pentru gazul furnizat”.

Totodată, Gazprom notează că ”din vina părții moldovenești, nu a fost încă încheiat un acord privind achitarea datoriei istorice pentru gazele furnizate în anii anteriori.

„Din acest motiv, Gazprom are dreptul să rezilieze actualul contract în orice moment”, a mai accentuat subliniat holdingul, potrivit tass.ru.

MoldovaGaz a primit de la Gazprom confirmarea parțială a volumelor de gaze pentru luna octombrie.

Potrivit lui Spînu, gigantul rus a limitat cu 30% livrările de gaze către țara noastră.

”Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a subliniat Andrei Spînu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.