VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Josep Borrell: Sfârşitul războiului, aproape imposibil după anexările ruse

Anexarea de către Rusia a patru teritorii ucrainene ocupate face „aproape” imposibil sfârşitul războiului în Ucraina. O declarație în acest sens a fost făcută de şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell.

”Anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, proclamată vineri de preşedintele rus Vladimir Putin – face „mult mai dificil, imposibil aproape, sfârşitul războiului”, a declarat Borrell la postul spaniol RTVE.

Totodată, Borell a subliniat că Rusia este pe cale să piardă războiul.

„Rusia este pe cale să piardă” războiul, „ea l-a pierdut în termeni morali şi politici”, dar „Ucraina încă nu l-a câştigat”, a mai spus acesta.

„Trebuie să facem mai mult decât atât” şi „să facem conştientă lumea de motivele şi consecinţele acestui război”, a pledat Borrell, amintind că Brazilia şi India s-au abţinut să condamne în Consiliul de Securitate al ONU anexările ruse. În opinia lui Borrell, europenii au construit „o grădină” care este „înconjurată de junglă”.

„Dacă nu vrem ca jungla să invadeze grădina (…), va trebui să ne implicăm”, a prevenit el, chemând UE mai ales să îşi întărească arsenalul militar. „Acesta nu este un capriciu (…) este necesar, indispensabil pentru supravieţuire”, a spus Borrell, potrivit Agerpres.

Amintim că președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri documente pentru anexarea a patru teritorii ucrainene la Rusia, în cadrul unei ceremonii televizate la Kremlin.

Rusia a declarat anexările regiunilor – Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson – după ce a organizat așa-zise „referendumuri” în zonele ocupate din Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.