VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mariana Durleșteanu: Deconectarea livrărilor de gaze naturale de la 1 octombrie – fake-ul săptămânii

Deconectarea livrărilor de gaze naturale către Republica Moldova de la 1 octombrie reprezintă fake-ul săptămânii. O spune fosta candidată pentru funcția de premier al țării, Mariana Durleșteanu.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Mariana Durleșteanu scrie că ”era limpede că vom avea gaze și în final din nou se va apela la banii din bugetul de stat pentru a salva țara”.

”Cât am putut, am urmărit declarațiile agitate din platourile tv în care ni se băga pe gât fake-ul – Moldova rămâne fără gaze naturale. Trebuia idolatrizat din nou Spînu, care caută pentru țară resurse alternative de pe toate continentele pentru ca cetățenii sa nu sa înghețe la iarnă.

Era limpede că vom avea gaze și în final din nou se va apela la banii din bugetul de stat pentru a salva țara.

Încă un fake – subiectul prețului pentru gaze, care era clar ca de la 1 octombrie va fi mai mic din cauza schimbării formulei de preț, iar Guvernul în septembrie a achizițonat gaze pentru rezerve (din resursele alternative ) la un preț mai mare cu circa 400 $/mm3.

Acest trader inspirat și alții ca el, făcând alaiuri pe la toate canalele tv, doar au pregătit decizia CSE pentru a mai scoate alți bani din bugetul statului și a-i transfera prin Moldovagaz către ruși, sub pretextul ca să avem astăzi gaze”, a menționat Durleșteanu.

Aceasta întreabă guvernarea: ”Cât veți continua aceste scheme netransparente cu Moldovagaz, Energocom, Termoelectrica prin alocări de mijloace din taxele plătite de contribuabili?”

”Și paradoxul serii, după plata efectuată către Gazprom, am aflat că livrările de gaze vor fi “limitate”cu 30%. De ce nu ziceți că, de fapt, cetățenii fac economii de consum din cauza tarifului care de la 1 octombrie 2022 este la un preț de 29,27 lei pentru m3, că, de fapt, cetățenii nu vor face față și nu vor putea achita facturile umflate de noile tarife la energia electrică și termică?

Este firesc să reduci consumul la așa tarife și atunci scade și volumul de gaze livrate pentru Moldova!”, a mai scris Mariana Durleșteanu.

Reamintim că Mariana Durleșteanu a expediat în noiembrie 2021 o sesizare către Prăcuratura Anticorupție privind negocierea contractului cu Gazprom de către Andrei Spînu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.