VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu: Germania este unul dintre cei mai mari investitori în economia moldovenească

Germania este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai R. Moldova și unul dintre cei mai mari investitori în economia moldovenească. Declarația a fost făcută de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la întrevederea cu ES Margret Maria Uebber, Ambasadoarea Republicii Federale Germania, marți, 4 octombrie.

Șefa statului a mulțumit pentru proiectele de infrastructură regională, realizate de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în localitățile din toată țara și care contribuie la bunăstarea cetățenilor noștri.

Interlocutoarele au vorbit și despre situația curentă din Moldova, în contextul războiului din Ucraina. Președinta Maia Sandu a spus că problema cea mai mare, azi, ține de criza energetică și impactul acesteia asupra economiei și a cetățenilor. În context, șefa statului și-a exprimat speranța că Platforma de sprijin pentru Moldova, creată de Germania împreună cu Franța și România, va contribui la sporirea rezilienței țării noastre în această perioadă dificilă.

De asemenea, șefa statului și a felicitat-o pe diplomata germană cu prilejul Zilei Unității Germane, marcată la data de 3 octombrie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.