VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șefa statului despre reintegrarea R. Moldova: Ne dorim să aibă loc înainte de a deveni membri ai UE însă există scenariul să aderăm în doi pași

Autoritățile de la Chișinău doresc să reintegreze R. Moldova pe cale pașnică, înainte de aderarea la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de Președinta Maia Sandu potrivit căreia autoritățile au o viziune clară a procesului de reintegrare însă trebuie detaliată.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la VB, șefa statului a afirmat că dacă nu se va reuși reintegrarea țării până la aderarea la UE, există și scenariul ca R. Moldova să adere în doi pași.

„Noi ne dorim să reușim să reintegrăm țara pe cale pașnică, înainte de aderarea la UE. Aceasta este ceea ce ne dorim, dar lucrurile nu depind doar de noi și pentru situația sau pentru un scenariu mai puțin optimist există și această posibilitate ca să aderăm la UE în doi pași. Autoritățile acum și-au propus, în primul rând, să mențină pacea. Asta vom face în continuare, să nu permitem destabilizări care ar crea riscuri de securitate pentru Republica Moldova. Autoritățile fac tot ce pot ca să ajute cetățenii de pe malul stâng. Autoritățile, în tot procesul ăsta de negocieri cu Uniunea Europeană, vor ține cont și de interesele cetățenilor de pe malul stâng și, în măsura în care va fi posibil, vom promova ideea ca de aceste beneficii ale procesului de aderare să se bucure și cetățenii noștri de pe malul stâng și, bineînțeles, vom întreprinde pași, pe alocuri mici poate poate, ulterior vor fi mai mari, de reintegrare a țării pe fiecare domeniu în parte. Deci, asta este ceea ce ne propunem”, a punctat Maia Sandu.

Întrebată de jurnalista Valentina Ursu dacă autoritățile de la Chișinău au o viziune clară asupra procesului de reintegrare care este unul complex, Maia Sandu a declarat că există o viziune iar în prezent se lucrează la detalierea acesteia.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.