VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia sistează livrările de gaze pentru Franța

Gigantul energetic rus Gazprom a anunțat că va suspenda complet livrările de gaze pe conductele care alimentează Franța, începând de joi, 1 septembrie, din cauza unui așa-numit dezacord în privința contractului. Oficialii companiei Gazprom declară că Parisul nu a plătit integral livrările de luna trecută, transmite CNN.

Cu toate acestea, Parisul dă asigurări că dispune de suficiente rezerve pentru iarnă. Asta în contextul în care se bazează pe Rusia pentru doar 17% din gazele pe care le consumă.

„Engie şi-a asigurat deja volumele necesare pentru a-şi îndeplini angajamentele faţă de clienţii săi şi faţă de propriile sale cerinţe şi a adoptat câteva măsuri pentru a reduce semnificativ orice impact direct fizic şi financiar care ar putea rezulta în urma întreruperii livrărilor de gaze de către Gazprom”, se arată comunicatul firmei franceze.

Gazprom susține că a notificat Engie cu privire la suspendarea completă a livrărilor de gaz începând cu 1 septembrie până la primirea plății integrale pentru gazul furnizat.

Cu toate acestea, comportamentul Moscovei alimentează temerile că va folosi orice motiv pentru a crea probleme în aprovizionarea cu gaze.

Europa a fost deja informată de Gazprom va opri fluxul de gaz prin Nord Stream 1, de miercuri până vineri, pentru noi „lucrări de mentenanță”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.