VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gigantul rus Gazprom închide gazoductul Nord Stream 1 pentru 72 de ore, pentru lucrări de mentenanță

Gazprom, gigantul energetic al Rusiei, a oprit fluxurile de gaz prin conducta Nord Stream 1 către Germania pentru mentenanță, între 31 august, ora 1 GMT, și 3 septembrie, aceeași oră, arată platforma cu informații de pe piața energiei Seeburger, potrivit Reuters.

Întreținerea conductei care trece prin Marea Baltică spre Germania vine în continuarea unei dispute energetice între Moscova și Bruxelles, dispută care a contribuit la accelerarea inflației în regiune și a sporit riscurile de raționalizare și recesiune.

Compania controlată de Kremlin a redus deja la 20% fluxurile prin Nord Stream 1, cel mai mare gazoduct care transportă gaz rusesc spre Germania, invocând probleme cu echipamentul.

Au fost și reduse livrările și pe alte rute odată cu invazia Rusiei în Ucraina. Marți, fluxurile prin Nord Stream 1 erau relativ stabile la circa 20% din capacitate.

Închiderea gazoductului vine în contextul în care, în iulie, conducta a fost oprită timp de 10 zile pentru mentenanță și a existat îndoiala că Rusia nu va mai relua livrările după lucrări.

Uniunea Europeană se pregăteşte să intervină rapid pentru a atenua creşterea costurilor cu energia, care alimentează inflaţia şi sporeşte riscul recesiunii. Şi capacităţile de stocare a gazelor din regiune se umplu rapid, sporind şansele ca Europa să treacă de această iarnă, fiind bine aprovizionată.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.