VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Inundații în mai multe regiuni ale țării: Peste 30 de persoane, salvate

33 de persoane și o femeie însărcinată au fost salvate de angajații IGSU, după intemperiile din această noapte.

Totodată, 14 familii au beneficiat de serviciile IGSU, din gospodăriile cărora au fost pompate peste 85 m3 de apă.

Potrivit unui comunicat remis presei, în rezultatul misiunilor desfășurate au fost tractate peste 10 mijloace de transport, inclusiv un autobuz și o ambulanță.

Totodată, de ajutorul salvatorilor a avut nevoie și o doamnă însărcinată, care a rămas blocată în apă într-o ambulanță.

”Salvatorii au intervenit de urgență și au evacuat în siguranță femeia, viața acesteia fiind în afara oricărui pericol. Totodată, din ambulanță a fost evacuat echipamentul specializat de prim ajutor, inclusiv defibrilatorul”, precizează IGSU.

Totodată, instituția menționează că pe strada Albișoara din Capitală angajaților IGSU au intervenit pentru a tracta din apă un autobuz de rută cu peste 20 de pasageri, fiind evacuați într-un loc sigur.

În urma rafalelor de vânt salvatorii au efectuat lucrări de defrișare a peste 8 arbori căzuți pe carosabil și autoturisme.

Angajații IGSU au intervenit în municipiul Chișinău, dar și în localități din raioanele Criuleni, Cahul, Basarabeasca, UTA Găgăuzia pentru a acorda ajutor cetățenilor aflați în dificultate. Datorită defrișărilor desfășurate de salvatori și pompieri circulația în 8 sectoare a fost operativ reluată.

Reamintim că specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat au emis o alertă de cod galben de instabilitate atmosferică pentru ieri, 30 august.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.