VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/Ambasadorul Uniunii Europene: Limba natală te face să te simți acasă, oriunde te-ai afla

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, a transmis un mesaj în limba română pentru locuitorii R. Moldova.

În mesajul său, Jānis Mažeiks menționează că ”limba reprezintă unul din pilonii ce stau la temelia identității naționale, care pune în lumină unitatea colectivă, tradiția și istoria unui popor. Limba natală te face să te simți acasă, oriunde te-ai afla”.

Totodată, cu ocazia Zilei Limbii Române, ambasadorul UE în Republica Moldova a recitat poezia „Dorul și limba”, de Grigore Vieru.

Menționăm că pe 31 august, în R. Moldova și România este marcată Ziua Limbii Române.

Citește și: VIDEO/ De Ziua Limbii Române, ambasadorul SUA la Chișinău felicită cetățenii printr-o poezie

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.