VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia s-a plâns la ONU și OSCE, după blocarea mai multor instituții media rusești în Moldova

Federația Rusă s-a plâns la ONU și OSCE, după deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) și Serviciului de Informații și Securitate (SIS), de a suspenda licența a șase posturi TV și de a bloca 31 de portaluri web, dintre care 21 ar fi controlate de Rusia.

În acest sens, Comisarul pentru drepturile omului în Federația Rusă, Tatiana Moskalkova, anunță că a expediat solicitări în acest sens către raportoarea specială a ONU pentru libertatea de opinie, Irene Khan, și către reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Teresa Ribeiro, cerând ca aceștia să exercite influență pentru a preveni politica de cenzură a mass-media din R. Moldova, scrie ria.ru.

„Am anunțat raportorul Special al ONU pentru libertatea de opinie și exprimare, Irene Khan, și reprezentantul OSCE pentru Libertatea presei, Teresa Ribeiro, în legătură cu acest fapt revoltător de înăbușire a libertății de exprimare și am cerut să exercite toată influența posibilă pentru a preveni politica de cenzură totală a mass-media”, a anunțat Moskalkova.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a solicitat la 30 octombrie CSE sistarea pe durata stării de urgență a șase posturi de televiziune și blocarea a 31 de portaluri prin intermediul cărora, Rusia ar încerca să influențeze alegerile locale din 5 noiembrie. Este vorba despre posturile de televiziune Orizont TV, ITV, Prime TV, Publika TV, Canal 2 și Canal 3. Potrivit directorului SIS, aceste posturi TV, lansează „campanii de dezinformare” în interesul persoanelor incluse în listele de sancțiuni internaționale și promovează „narative geopolitice” în interesul Rusiei pentru a destabiliza situația din R. Moldova.

Citește și: DOC/ Lista celor 31 de site-uri care vor fi blocate la solicitarea SIS

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.