VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Lista celor 31 de site-uri care vor fi blocate la solicitarea SIS

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a făcut publică lista celor 31 de portaluri online blocate pentru că ar fi utilizate în războiul informațional ar Rusiei contra Republicii Moldova. Printre site-urile blocate se regăsesc și paginile web oficiale ale celor șase posturi de televiziune rămase la 30 octombrie fără licență, subordonate grupărilor criminale Plahotniuc și Șor. De asemenea, în listă se regăsește inclusiv site-urile principalelor agenții ruse de presă, TASS și Interfax.

Potrivit SIS, prin ordinul directorului SIS din 30 octombrie curent, a fost completată lista surselor cu conținut online care alterează, în condiţiile stării de urgenţă, conţinutul informaţiilor difuzate în spaţiul public „în stare să genereze tensiuni ori conflicte sociale” provenite de la autorităţile Federației Ruse sau provenite de la persoanele incluse în listele de sancţiuni internaţionale ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Canadei şi Norvegiei, pentru acţiuni ce au urmărit „destabilizarea ordinii constituționale din Republica Moldova sau pentru implicarea în acţiuni ce atentează la statalitatea şi integritatea teritorială a statului vecin Ucraina”.

Cele 31 de site-uri care ar urma să nu mai fie accesibile din R. Moldova:

Ordinul SIS a fost transmis furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate.

Menționăm că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a solicitat astăzi CSE sistarea pe durata stării de urgență a șase posturi de televiziune și blocarea a 31 de portaluri prin intermediul cărora, Rusia ar încerca să influențeze alegerile locale din 5 noiembrie. Este vorba despre posturile de televiziune Orizont TV, ITV, Prime TV, Publika TV, Canal 2 și Canal 3. Potrivit directorului SIS, aceste posturi TV, lansează „campanii de dezinformare” în interesul persoanelor incluse în listele de sancțiuni internaționale și promovează „narative geopolitice” în interesul Rusiei pentru a destabiliza situația din R. Moldova.

Ulterior, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a anunțat că a decis, la recomandarea SIS, suspendarea licențelor a 6 posturi de televiziune subordonate grupărilor criminale Șor și Plahotniuc, care, prin persoane interpuse, acționează în tandem pentru destabilizarea situației din Republica Moldova.  

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.