VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

România salută promulgarea legii care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toate legile R. Moldova

Ministrul român de Externe Bogdan Aurescu a salutat promulgarea de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a legii care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toate documentele legislative și administrative ale R. Moldova, adăugând că decizia este întemeiată pe adevărul istoric.

„Romania salută promulgarea astăzi, de către Președintele Maia Sandu, a legii ce consacră faptul că limba de stat a Republicii Moldova este limba română. O evoluție foarte importantă, întemeiată pe adevărul istoric și care aprofundează comunitatea noastră de limbă, istorie și cultură”, a transmis ministrul român de Externe pe Twitter.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a promulgat miercuri, 22 martie, legea care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toate documentele legislative și administrative.

Legea promulgată azi prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română“ în toate legile Republicii Moldova, inclusiv în Constituţie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.