VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SA Moldovagaz atenționează consumatorii să achite datoriile pentru gazele naturale consumate în luna februarie

Reprezentanții SA Moldovagaz informează consumatorii finali despre expirarea termenului limită de achitare a facturii de plată, emisă pentru luna februarie 2023. Astfel, pe 15 martie a expirat termenul de achitare a facturii pentru consumatori noncasnici, iar pe 20 martie pentru cei casnici.

Potrivit reprezentanților companiei, datoria consumatorilor finali pentru gazele naturale furnizate în luna februarie curent a ajuns la 427,170 milioane lei, inclusiv 99,498 milioane lei consumatorii noncasnici, și 327,672 milioane lei consumatorii casnici.

„Această situație periclitează executarea de către SA „Moldovagaz” a obligațiilor sale contractuale asumate fața de furnizori. Prin urmare, SA „Moldovagaz” roagă consumatorilor finali să achite restanța pentru gazele naturale furnizate”, arată un comunicat al Moldovagaz.

Anterior, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a anunțat că în luna februarie, gazele naturale de la gigantul rus Gazprom sunt achiziționate la preț de 1.054 de dolari pentru 1.000 de metri cubi. Potrivit lui Ceban, întregul volum de gaz de la furnizorul rus este trimis pentru nevoile SRL Tiraspoltransgaz, inclusiv pentru producerea de energie electrică pentru malul drept al Republicii Moldova.

În luna ianuarie, Moldovagaz a cumpărat gaze naturale de la Gazprom la prețul de 1230 de dolari pentru o mie de metri cubi. În decembrie, acest preț a fost de 785 de dolari per mia de metri cubi.

Ministrul Energiei susține că R. Moldova nu poate rezilia, în acest moment, contractul de furnizare gaze naturale cu Gazprom

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.